מה חשוב לדעת לפני שבוחרים חברת פיתוח אפליקציות?

פיתוח אפליקציות הפך לנושא החם ביותר בשנים האחרונות. ישנן חברות רבות המציעות שירותי פיתוח אפליקציות ונדמה לרגע, כאילו קשה מאוד לדמיין איך היו נראים חיינו ללא המכשיר הנייד וללא אפליקציות בפרט. הטכנולוגיה, יחד עם תחום האינטרנט והדיגיטל מתפתחת, משתדרגת ומשתנה מרגע לרגע ובמהירות אדירה. מה שהכרנו בעבר- שונה לגמרי ממה שקורה היום. זה בא לידי ביטוי בגדלי המסכים והמכשירים השונים והמשונים שאנו רואים בזמן האחרון. דוגמה מעניינת והוכחה ממשית לכך ניתן למצוא בשינוי הקריטי שביצעה גוגל בחודש מרץ 2018, כאשר הפכה את מנוע החיפוש שלה מאינדקס המבוסס תוכן למחשבים לאינדקס המבוסס תוכן למכשירים ניידים. כן, ענקית הטכנולוגיה, גוגל- מצהירה כי העולם הולך למובייל ולמסכים קטנים ועל כן סדר התצוגה של תוצאות החיפוש בגוגל יוצגו כאשר ישנה עדיפות עליונה לאתרים רספונסיבים או מותאמי מובייל. תוכלו לקרוא על זה עוד בבלוג הרשמי של Google Webmasters ובכן, זה לא סוד שעיקר הטראפיק באינטרנט מגיע מהמובייל ונראה כי הלקוחות שלנו מחפשים אותנו קודם כל בסמארטפונים שלהם וזו בדיוק הסיבה שתחום פיתוח האפליקציות הפך כל כך פופולרי ולנושא החם ביותר היום.

היזהרו משרלטנים בתחום פיתוח האפליקציות

כיאה לכל תחום פופולרי ומדובר –  גם תחום פיתוח האפליקציות, לצערנו, מוצף בחברות רבות המציעות שירותי פיתוח אפליקציות. ריכזנו עבורכם מספר נקודות שיש לוודא לפני שבוחרים חברה שתגשים עבורכם את החלום ותפתח עבורכם את האפליקציה:
  1. בקשו לראות אפליקציות דומות כלל אצבע ראשון, לפני שבוחרים חברת פיתוח אפליקציות- בקשו לראות אפליקציות דומות לרעיון הכללי שלכם ו/או אפליקציות שפותחו בטכנולוגיה דומה לטכנולוגיה שהומלצה עבור האפליקציה שלכם בידי החברה המפתחת.
  2. אפליקציה היברידית או אפליקציית נייטיב? דיברנו רבות באתר אודות השאלה "מה עדיף, פיתוח היברידי או פיתוח נייטיב?" ואנו בטוחים כי אין תשובה חד משמעית לשאלה זו. מדובר בתשובה שממש משתנה מפרויקט לפרויקט ולכן, היינו ממליצים לכם לעבור על שאר המאמרים באתר ולבחון את היתרונות והחסרונות של כל שיטה. תוכלו להתחיל לקרוא כאן על מהי אפליקציית נייטיב ומהן היתרונות והחסרונות שלה
  3. העלאת האפליקציה לחנויות סעיף נוסף שחשוב לשים אליו לב בטרם בחרתם חברת פיתוח הוא: מי מעלה את האפליקציה לחנויות? העלאת האפליקציה לחנויות הינה תהליך דיי מורכב אשר כרוך בעלויות נוספות, כדוגמת רכישת חשבון מפתח (Developer Account) בפלטפורמות המיועדות. רישיון מפתח עבור Apple Developer Program יעלה כ-$99 בשנה ואילו רישיון מפתח עבור Android יעלה כ-$25 בתשלום חד פעמי. שימו לב- אתם חייבים להחזיק בחשבון מפתח על מנת להעלות את האפליקציה שלכם לחנויות. אגב, ההוצאות לא נגמרות רק בחשבון מפתח אלא בתהליך השקת האפליקציה בחנויות, תהליך ארוך ומייגע שטוב יהיה אם חברת הפיתוח תדאג לו.
  4. תמיכה בבאגים ובתקלות גולשים ברכות! השקתם את האפליקציה, היא נמצאת בחנויות ומתחילה לצבור הורדות של המשתמשים שבמקביל מעבירים פידבק ומדווחים על באגים. מי אמור לטפל בבאגים? תוך כמה זמן? אילו באגים נחשבים כקריטיים המצריכים עדכון מיידי של האפליקציה? חשוב מאוד להגדיר מראש מהם באגים קריטיים ואת אופי הטיפול בהם. למשל: באג תאימות במערכות הפעלה מסוימות מהווה באג קריטי שיש לטפל בו בהקדם ביחס לבאגים אחרים.
לסיכום, הליך בחירת חברת פיתוח האפליקציות הינו תהליך ארוך ומייגע, אך חשוב מאוד שיבחן ויעשה בקפידה ובמלוא הרצינות. חברת הפיתוח שלכם צריכה להיות העוגן של האפליקציה שלכם ועל כן- יש לבחור את החברה הראויה ביותר, תוך מתן דגש על הנקודות שציינו. יש לכם עוד טיפים לבחירת חברה לפיתוח אפליקציות? אתם מוזמנים לשתף אותנו בתגובות 🙂