אפליקציית נייטיב

אפליקציית נייטיב (באנגלית: Native Application) הינה אפליקציה אשר פותחה בהתאם לפלטפורמה עליה היא רצה.

למשל, פיתוח אפליקציה לאייפון בפיתוח Native יעשה בשפת: Objective C או בשפה החדשה והפופולרית, Swift.

לעומת זאת, כאשר נתעסק בפיתוח אפליקציה לאנדרואיד בפיתוח Native, הקוד ייכתב בשפת JAVA אשר מיועדת לפיתוח אפליקציות באנדרואיד.

מן האמור לעיל, ניתן להבין כי בניית אפליקציית Native מצריכה פיתוח פר פלטפורמה, כלומר- נצטרך לכתוב קוד ייחודי עבור iOS וקוד ייחודי עבור Android.

שימו לב- אמנם מדובר בקוד שונה לחלוטין עבור כל מערכת הפעלה (Android, iOS, Windows Phone) מה שבסופו של דבר מייקר את תהליך הפיתוח והתחזוקה, אך חשוב לציין כי לפיתוח אפליקציה בצורה זו, מספר יתרונות בולטים בהשוואה לפיתוח אפליקציה היברידית:

יתרונות בפיתוח אפליקציית נייטיב – Native Application

  1. שימוש בכל תכונות המכשיר
    כשאנו מפתחים אפליקציית נייטיב, אנו משתמשים בשפה הייעודית ובפונקציונליות המלאה של המכשיר. על כן- נוכל להשתמש בכל רכיבי המכשיר ולקבל את ה-UI העדכני ביותר של המכשיר.
  2. ביצועים טובים יותר ביחס לאפליקציה היברידית
    כאמור, פיתוח אפליקציית נייטיב פירושה כתיבת קוד האפליקציה בשפת התכנות הייעודית לה, מה שמוביל בסופו של דבר לביצועים טובים יותר ולכן, ניתן לראות כי אפליקציות כבדות וגדולות, מבוססות פיתוח נייטיב.
    יתרון נוסף בכתיבת נייטיב, הינה היכולת לנהל את זיכרון המכשיר ובכך למנוע זלילת משאבים מיותרת.
  3. חנויות – Google Play & App Store
    בשעה טובה ומוצלחת – סיימתם לפתח את האפליקציה שלכם, מה הלאה?
    הצעד החשוב והקריטי ביותר הינו הוספת האפליקציה לחנויות של גוגל ואפל.
    ובכן, מדובר בהליך לא פשוט בכלל, המחייב עמידה בתנאים ובמדיניות של חנויות הסטור.כשמדובר באפל, קשה מאוד להעלות ל-App Store אפליקציות היברידיות (עם כי מדובר במהלך בר ביצוע, כאשר מבצעים זאת בצורה נכונה) ולכן לפיתוח נייטיב יתרון מוכח בכל הקשור להעלאת האפליקציה לחנויות.
    אגב- ראוי לציין כי על מנת להעלות את האפליקציה לחנויות, יש להחזיק בחשבון מפתח (Developer Account) בפלטפרומה המתאימה, כאשר רישיון מפתח ב- Google Play יעלה $25 לכל החיים ואילו חשבון Apple Developer יעלה $99 לשנה.

חסרונות בפיתוח אפליקציית נייטיב – Naitve App

  1. עלויות
    פיתוח אפליקציית נייטיב תהיה יקרה יותר ביחס לפיתוח אפליקציה היברידית, זאת בשל העבודה כי יש לפתח את האפליקציה מספר פעמים, בהתאם לפלטפורמה. כלומר- כשאנו נפתח אפליקציית נייטיב ל-iOS, נעשה זאת בקוד שנכתב ב- Objective C או Swift. כאמור, קוד זה מתאים אך ורק למערכת ההפעלה iOS ולכן, כשנפתח את אותה האפליקציה בדיוק עבור אנדרואיד (Android) נצטרך לכתוב קוד חדש לגמרי ב- Java או Kotlin על אף שהאפליקציה זהה מבחינת פונקציונליות ל-iOS.
    בנוסף, ראוי לציין כי מפתחי אפליקציות נייטיב יקרים יותר ביחס למפתחים בצורה היברידית.
  2. תחזוקה ושינויים
    כאמור, בהנחה ויש לנו אפליקציית נייטיב עבור iOS ואפליקציית נייטיב עבור Android, הרי שמדובר ב-2 אפליקציות שונות לחלוטין.
    על כן- יש לבצע את השינויים בצורה כפולה, פעם אחת עבור iOS ופעם נוספת עבור Android.
    כשמדובר בשינויים קריטיים ודחופים, מרגישים בהחלט את צוואר הבקבוק שנוצר.
  3. לוחות זמנים
    בשל העבודה כי מדובר בפיתוח מורכב יותר, מן הראוי לציין כי פיתוח אפליקציות נייטיב דורש זמן רב יותר ביחס לפיתוח אפליקציה היברידית.

סיכום

פיתוח אפליקציית נייטיב יכול בהחלט להיות הפתרון הראוי ביותר לפרויקט שלכם, אך על מנת להכריע, עליכם להתייעץ עם חברת פיתוח בעלת ניסיון כדי לקבל תשובה חד משמעית. בנתיים- אנו מזמינים אתכם לקרוא על פיתוח אפליקציה היברידית ועל היתרונות והחסרונות שלה ביחס לפיתוח נייטיב.

כמו כן, אנו מזמינים אתכם להתייעץ עם צוות המומחים שלנו, אשר ישמח לסייע לכם להחליט האם כדאי לפתח את האפליקציה שלכם כאפליקציית נייטיב או בשיטה ההיברידית.